Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова проведе среща с Н.Пр. Кевин

...
Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова проведе среща с Н.Пр. Кевин
Коментари Харесай

Търговията с Канада нараства през последните години

Заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова организира среща с Н.Пр. Кевин Хамилтън, дипломат на Канада със седалище в Букурещ, Румъния, упълномощен за България. Двамата разискаха търговско-икономическото съдействие сред двете страни, всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Канада /СЕТА/, както и поддръжката на Канада за участието на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/.

Иванова посочи, че данните за стокообменът сред България и Канада бележат забележителен растеж през последните години, като единствено за 2018 година повишаването е в размер на 29%, което отразява главно 60%-ното нарастване на българския експорт. Наблюдава се относително устойчива наклонност на увеличение в стойностно изражение на износа за Канада на редици артикули като: фармацевтични произведения, слънчогледови семена, оптични нишки, интегрални схеми, аграрни машини, металообработващи принадлежности, сметачни машини и касови апарати, елементи за мотори, козметични артикули и др.

По думите й СЕТА реализира извънредно високо равнище на либерализация на търговията. „ Очакванията са неговият позитивен резултат върху българската стопанска система да се изрази освен посредством директния стокообмен сред България и Канада, само че и с помощта на световните вериги на цената, върху които съглашението безспорно ще има въздействие “, добави тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР