Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова проведе среща с Н.Пр. Кевин

...
Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова проведе среща с Н.Пр. Кевин
Коментари Харесай

Заместник-министърът на икономиката: Търговията с Канада нараства

Заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова организира среща с Н.Пр. Кевин Хамилтън, дипломат на Канада със седалище в Букурещ, Румъния, упълномощен за България. Това заяви пресцентърът на Министерството. Двамата разискаха търговско-икономическото съдействие сред двете страни, всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Канада (СЕТА), както и поддръжката на Канада за участието на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР)


Иванова посочи, че данните за стокообменът сред България и Канада бележат забележителен растеж през последните години, като единствено за 2018 година повишаването е в размер на 29%, което отразява главно 60%-ното нарастване на българския експорт.

Наблюдава се относително устойчива наклонност на увеличение в стойностно изражение на износа за Канада на редици артикули като: фармацевтични произведения, слънчогледови семена, оптични нишки, интегрални схеми, аграрни машини, металообработващи принадлежности, сметачни машини и касови апарати, елементи за мотори, козметични артикули и други

Посланик Хамилтън уточни, че към този момент 14 европейски страни са утвърдили СЕТА, както и че Канада поддържа страната ни в процеса на присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

По време на срещата двамата разискаха и опциите за осъществяване на взаимен бизнес конгрес в България в браншове с висок капацитет за вложения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР