Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител

...
Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител
Коментари Харесай

Икономическото министерство и Световната банка заедно ще дигитализират българската икономика

Заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова и Фабрицио Дзарконе , непрекъснат представител на Групата на Световната банка за България, Чехия и Словакия, организираха среща, на която се договориха за партньорство сред Министерството на стопанската система и Групата на Световната банка, оповестиха от ведомството.

Резултатите от аналитичните и консултантските услуги, които е планувано да се дават от Групата на Световната банка, се чака да рефлектират върху опциите за България да подтиква икономическия напредък посредством вложения в нововъведения , както и върху потенциала на предприятията да станат по-иновативни, по-конкурентни на българския и интернационалния пазар.

Двамата са разискали още опциите да се развие постоянна и устойчива екосистема на започващи предприятия, както и да се премине от обичайна към кръговата стопанска система, което да ускори ефикасното потребление на сила и запаси. Необходимо е да се ускори и ролята на индустриалните зони за даване на услуги и артикули с добавена стойност, която да способства за иновативността на предприятията в и към територията им.



Зам.-министър Иванова е подчертала, че нововъведенията са главен мотор на конкурентоспособността на стопанската система и е допълнила, че страната ни се стреми да премине от групата на така наречен " плахи иноватори " към групата на така наречен " умерени иноватори ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР