Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Кока-Кола получи сертификат за инвестиция клас А

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документ за инвестиция клас А на "Koкa-Кола Юрпиън Партнерс Сървисис България " ЕООД за плана "Разширяване на център за взаимни услуги ", който ще се осъществя в град Варна.

Борисов акцентира, че посредством капиталовия план се планува уголемение на активността на компанията и на мащаба на финансовия му център за споделени услуги. Размерът на инвестицията възлиза на обща стойност 4 200 753 лева и ще бъдат разкрити нови 178 работни места.

Българско държавно управление работи доста интензивно за възстановяване на капиталовия климат, също по този начин и за благоприятни условия за основаване на високо добавена стойност в секторите на услугите и производството. "България е фактор по три аргументи: финансова непоклатимост, възстановяване на бизнес средата и основаване на резистентен стопански напредък, " съобщи Борисов.

Изключително позитивен знак за развиването на стопанската система на страната е увеличението броя на новите планове реализирани в стопански действия с висока добавена стойност и приключен цикъл на произвеждане, разясни заместник-министърът на стопанската система и добави, че това е образец за положителните благоприятни условия за вложения в България, оценени от локалните и задгранични евентуални вложители.

"Компаниите които са се утвърдили в България не престават да реинвестират в огромен размер, което се удостоверява от страна на Министерство на стопанската система и от страна на интернационалните камери, " посочи Борисов и изрази своята признателност към групата Кока-Кола, които имат нов план в България за следващ път. По негови думи през първото полугодие на 2019 година са издадени общо 18 документи, 15 плана за клас А и 3 плана клас Б по Закона за поощряване на вложенията като от тях 8 плана са във високотехнологични производства.

Общо 8 от 18 плана са отвън столицата, като от тях има 2 в общини с безработица над междинната за страната, акцентира Борисов. Предвидените вложения възлизат на обща стойност 246.541 млн. лева като се чака разкриването на нови 2225 работни места и узаконяването на нови 11 плана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР