Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас

...
Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас
Коментари Харесай

Световен лидер в производството на електронна медицинска апаратура ще инвестира в завод в Пловдив

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документ за вложител клас „ А “ по ЗНИ на изпълнителния шеф на БТЛ Индъстрийз “ АД Георги петков за капиталовия план „ Изграждане на фабрика за произвеждане на електронна здравна инсталация “. Компанията, която към този момент над 20 години работи в Пловдив и е международен водач в създаването, производството и търговията на електронна здравна инсталация планува да разшири производството си и да построи нова база в града. Размерът на инвестицията възлиза на близо 20 млн.лв., като се чака да бъдат открити 200 нови работни места.

Зам.-министър Борисов уточни, че районът се е трансформирал в извънредно привлекателен център за знакови и високотехнологични вложения. По думите му Пловдив се е утвърдил като индустриалната столица на България. Той уточни, че градът е един от водачите във връзка с ниска безработица, а също и по неналичието на стопански неактивно население.

BTL Industries е третата по величина компания за произвеждане на физиотерапевтична здравна техника в света.Компанията е международен водач в създаването, производството, търговията и сервиза на електронна здравна инсталация в три посоки: Физиотерапия, Кардиология и Естетична медицина. Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента. Производствената й база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР