Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в официалното откриване на

...
Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в официалното откриване на
Коментари Харесай

Откриха производствена база за бронирани автомобили

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов взе участие в формалното разкриване на първата в България индустриална база за произвеждане на бронирани коли, която се намира в Самоков. Инвестицията на стойност от близо 5 млн. лева е обвързвана с нова софтуерна линия за произвеждане и съоръжение на разнообразни типове бронирани машини и асемблиране на коли за потребностите на отбранителната промишленост и полицията. Първите български коли към този момент са създадени и бяха показани на откриването.

"Отчита се наклонност на повишение на вложенията в производството. Днешната инвестиция е част от осъществения растеж от 7.2% на вложенията в страната през първото тримесечие на 2018г. Реализирането на плана е извънредно положителен сигнал за отбранителната промишленост, която има значимо значение и като бранш от стопанската система, който обезпечава съществени доходи и висококвалифицирани работни места ", изясни Борисов.

Собственикът на „ Самел-90 “ инж. Петър Георгиев, посочи, че над 50 години компанията дава информационно обслужване и създава радио смутители, като 90% от продукцията е предопределена за експорт.По думите му ноу-хау по плана може да доближи стойност от 50 млн.лв. От своя страна доктор инж. Антон Стефов - изпълнителен шеф на „ Интернешенъл Арморед Груп “, уточни, че неговата компания има 20 годишен опит в региона на дизайна и производството на бронирани коли и стъкла, както и фабрики в редица страни.

Дружествата от отбранителната промишленост „ Самел-90 “ и „ Интернешенъл Арморед Груп БГ “ са обединили напъните си в компания “САМАРМ " за взаимно съдействие за ново произвеждане и съоръжение на разнообразни типове бронирани машини, които ще се създават в България и ще дават отговор на най-съвременните условия на НАТО.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР