Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов отличи победителите на наградите „Златната

...
Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов отличи победителите на наградите „Златната
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: България е символ на качествено вино

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов отличи спечелилите на премиите „ Златната маза на България 2018 “. Наградените в конкуренцията за обичана българска и обичана задгранична маза бяха излъчени с гласовете на читателите на Еxporter.bg. Борисов уточни, че България е с дългогодишни обичаи във винопроизводството и през днешния ден създава извънредно качествени и конкурентни виновност на международния пазар.

„ Признанията от районни и интернационалните състезания оказват помощ страната ни да бъде разпространявана на международните пазари като „ съвременна винена дестинация “, което е от голямо значение за целия отрасъл “, добави той.

Борисов посочи, че страната ни се е трансформирала в знак на качествено вино, което се създава във към този момент близо 300 мазета. По думите му положителните резултати на българските производители са доказателството, че произвеждаме качествено вино и високоалкохолни питиета на международно ниво.

Той акцентира че Министерството на стопанската система ще продължи да предизвиква българските производители и експортьори посредством Българската организация за експортно обезпечаване и Изпитвателната лаборатория към Националния институт за проучване на вино, спиртни питиета и етерични масла, където през последните години е вложено в съвременна инсталация за потребностите на сектора.

Заместник-министърът връчи Голямата премия „ Златната маза на България “ за 2018 година на Винарска маза Катаржина Естейт. Той отличи и Винарска маза Беса Валей за желана марка българско вино и на Ракия Пещерска на VP Brands International е първата „ Златна маза “ за желана марка българска ракия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР