Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев заедно с македонския му колега

...
Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев заедно с македонския му колега
Коментари Харесай

България ще разкрие търговско представителство в Скопие

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев дружно с македонския му сътрудник Кире Наумов ще открият на следващия ден новото комерсиално посланичество на България в Република Македония.

По-рано същия ден ще се организира и двустранен бизнес конгрес, който ще бъде открит от заместител министър-председателя на Република България Томислав Дончев и заместител министър-председателя на Република Македония Кочо Ангюшев.

Република Македония е значим стопански сътрудник, поради преимуществата на македонския пазар за българските компании, като ниски транспортни разноски и условия към стоките, сходни с тези на българския пазар.

Членството на България в Европейски Съюз провокира интереса на македонските компании, което е добра причина за активизиране на бизнеса и комерсиалния продан. Поради всичко това управлението на Министерството на стопанската система взе решение за откриване на нова Службата по търговско-икономически въпроси в Скопие, като към този момент от три месеца първото ни комерсиално аташе, което ще работи в нея, е командировано на място за определяне на контакти с институции и бизнес организации. Вече са разпознати и няколко евентуални планове, които ще бъдат показани по време на събитието. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР