Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова става управител за Република България

...
Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова става управител за Република България
Коментари Харесай

Правителството назначи трима в Международната инвестиционна банка

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова става шеф за Република България в Съвета на шефовете на Международната капиталова банка (МИБ), оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

С държавно решение Гергана Беремска , шеф на дирекция " Международни финансови институции и съдействие " в Министерството на финансите, става шеф за Република България в Съвета на шефовете на МИБ .
Началникът на отдел " Международно развиване и съдействие " в дирекция " Международни финансови институции и съдействие " в Министерството на финансите Йоана Захариева става заместник-директор за България в Съвета на шефовете на банката.

 МВФ предлага на централните банки да обмислят цифровите пари
МВФ предлага на централните банки да обмислят цифровите пари

Виртуална валута на централна банка, би била отговорност на страната, като са парите в брой

Решението на държавното управление е по отношение на въвеждането на нова система за корпоративно ръководство, защото през месец август 2018 година влизат в действие нови учредителни документи на МИБ, които внасят структурни и организационни промени за привеждане на активността на Банката в сходство със актуалната процедура на действие на интернационалните банки за развиване.

Международната капиталова банка е многостранна финансова институция за развиване, учредена според Споразумението за основаването на Международната капиталова банка, записано на 10 юли 1970 година в Секретариата на Организация на обединените нации и нейния правилник, изясняват от Министерски съвет.

Дейността на МИБ се състои във финансиране и съфинансиране на стопански обосновани капиталови планове и стратегии на страните-членки, които са с предпочитано значение за развиването и диверсификацията на стопанските системи на страните-членки, както и други планове, които дават отговор на задачите на Банката. Страните-членки на МИБ са България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. Нашата страна е член на МИБ от основаването й.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР