Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал

...
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал
Коментари Харесай

Красимир Първанов подаде оставка като заместник-министър на енергетиката

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е подал молбата си за овакантяване на поста тази заран в Министерския съвет, оповестиха от Министерството на енергетиката, представени от БГНЕС.

 © Боби Тошев / БГНЕС
Оставката на заместник-министър Красимир Първанов идва на фона на разгарящия се скандал с придобиването на жилища в София на преференциални цени.

Нови имена на високопоставени служители, сдобили се с първокласни парцели изплуваха преди дни. Това са заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и някогашният ръководител на Комисията за контролиране на известията Веселин Божков.

Първанов придобива първокласния апартамент през есента на 2018 година от компания „ Артекс “. Той е с повърхност 150 кв.м. и разполага с два гаража от 50 квадрата. Общата сума на договорката е 240 хиляди лв. или това прави по 616 евро на кв.м., това го трансформира в един от най-евтино закупените. Апартаментът е в първокласна кооперация на улица „ Тинтява “ в влиятелния столичен квартал „ Изток “. Той се намира на няколко пресечки от постройките, където недвижими парцели имат Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Името на Красимир Първанов нашумя, откакто беше уволнен от министъра на енергетиката Трайчо Трайков поради подписването на документи по АЕЦ „ Белене “, съгласно които НЕК се задължава да подписа финален контракт за втората нуклеарна централа с „ Атомстройекспорт “. Той беше повдигнат за заместник-министър от НФСБ.

Съсед на Първанов е Веселин Божков, който е придобил апартамент на цена от 682 евро за кв.м.

В средата на предходната седмица в страната избухна скандал по отношение на „ жилищата на властта “. В центъра на този скандал е ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министри, заместник-министри и депутати от ГЕРБ.

Те са придобили жилища по занижени цени в първокласни здания, намиращи се в влиятелния софийски квартал „ Изток “. Скандалът взе и първите си жертви. В събота оставки подадоха министърът на правораздаването Цецка Цачева и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

Цветан Цветанов съобщи, че е нападнат поради наближаващите евроизбори, които ще се състоят в края на май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР