Заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът

...
Заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът
Коментари Харесай

Спортна площадка за деца и хора с увреждания откриват в Димитровград

Заместник-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще открият спортна площадка за деца и хора с увреждания в двора на ДЦДУ на 22 април 2019 година от 14:30 ч., оповестиха от пресцентъра на Общината.
Мечтаната облага става допустима с помощта на благотворителната самодейност на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ - 2017”, в която Дневния център за деца с увреждания взе участие в категория „ Социални проекти”. 14 943 лева са събраните от акцията средства, дарени от жители, чиновници на банката, организации и компании. Служителите на Групата Райфайзен България подаряват персонални средства по определен от тях план, като Райфайзенбанк поддържа дарителския им жест със сумата до 100 лева за всяка определена от тях идея. Сред най-щедрите донори на плана " Изграждане на спортна площадка за деца и хора с увреждания " е и „ Девня цимент” АД с подаяние на стойност 4000 лева
Спортната площадка е едно функционално и съвременно оборудване за игра, което разполага с писта за тичане, смесен апарат въртящ диск и волан, степер с разгъвач за крайници, стрийт фитнес комплект с „ Тарзан”, баскетболен панер и маса за шах.
С поддръжката на община Димитровград бе облагородено пространството към спортното оборудване и сложени нови пейки, кошчета, както и построена тротоарна алея. Уредите са съобразени с потребностите и потребностите на хора с увреждания, като им дават опция да покачат физическата си просвета и правоспособност. Освен за чисто физически действия, спортната площадка е и обществено оживено пространство за контакти на децата с увреждания и локалната общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР