Заместник министър-председателят Томислав Дончев се срещна със заместник-председателя на Европейската

...
Заместник министър-председателят Томислав Дончев се срещна със заместник-председателя на Европейската
Коментари Харесай

Дончев: Преходът към кръгова икономика е от основно значение за постигане на растеж

Заместник министър-председателят Томислав Дончев се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за работните места, растежа, вложенията и конкурентоспособността Юрки Катайнен, който е на двудневно посещаване в България, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

На срещата участваха още министърът на околната среда и водите Нено Димов и заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова. Във фокуса на диалозите бе тематиката кръгова стопанска система.

Вицепремиерът Дончев посочи, че преходът към кръгова стопанска система с дейно потребление на ресурсите е от главно значение за постигането на образован, резистентен и приобщаващ напредък, а тематиката е измежду предпочитаните за българското държавно управление.

„ Правилните послания към потребителите, засиленият разговор и тясното съдействие с промишлеността и научните среди са от значително значение за ускоряването на прехода “, съобщи още вицепремиерът Дончев.

Присъстващите на срещата се сплотиха към концепцията за основаване на европейска платформа за продан на опит в областта на кръговата стопанска система, в която да вземат участие всички страни членки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР