Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева прие пратеника по енергийните въпроси на Държавния департамент на САЩ Мери Уорлик

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри през днешния ден изпълняващия длъжността специфичен делегат и координатор по интернационалните енергийни въпроси на Държавния департамент на Съединени американски щати Мери Уорлик, която е на аудиенция у нас. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Усилията, които България поставя, с цел да построи инфраструктура за свързване на газопреносната си мрежа с тези на своите съседи, са от голямо значение за диверсификацията на енергийните доставки освен за нас самите, само че и за цяла Югоизточна Европа, е изтъкнала Захариева, като е допълнила, че интерконекторът с Гърция ще разреши свързването на газовия кулоар Север-Юг с Южния газов кулоар.

Това би разрешило и доставката на над 1 милиард кубически метра газ от Азербайджан, откакто Трансадриатическият газопровод бъде пуснат в употреба през 2020 година Работата по него може да стартира още през есента на тази година, е споделила още Захариева.

Захариева и Уорлик са разискали и други стратегически за страната ни планове, включително интерконекторите България-Турция, България-Сърбия и България-Румъния.

По време на срещата те са разискали и обичайно положителните двустранни връзки сред двете страни и партньорствата по многостранна линия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР