Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Захариева ще участва в заседание на Съвет „Външни работи”

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще взе участие през днешния ден в постоянното съвещание на Съвета „ Външни работи “, което ще се организира в Люксембург.

Първите дипломати на страните от Европейски Съюз ще проведат полемика по осъществяването на Глобалната тактика на Европейския съюз година след представянето й на Европейския съвет. Министрите ще обсъдят съдействието ЕС-НАТО въз основа на взаимен отчет на Върховния представител на Европейски Съюз и Генералния секретар на НАТО. Ще бъдат дискутирани външните аспекти на битката с тероризма.

Темата за миграцията още веднъж ще бъде на вниманието на първите дипломати на 28-те. Те ще създадат обзор на напредъка по използването на рамката за партньорство една година след нейното основаване. Външните министри ще проведат полемика по прегледа на Регионалната тактика за Сирия, Ирак и опасността от Да’еш, в частта по Ирак. Работният обяд ще бъде отдаден на актуалната политическа рецесия в региона на Персийския залив.

След съвещанието на Съвета ще се организира среща на министрите на страните от Източното партньорство (ИП). Министрите на външните работи от Европейски Съюз и на шестте страни от ИП (Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Република Молдова и Украйна) ще приготвят срещата на върха на страните от Източното партньорство, която би трябвало да се организира на 24 ноември в Брюксел.

Преди началото на Съвета вицепремиерът Екатерина Захариева ще взе участие в работна закуска на „ Приятелите на Грузия “, чиито домакини ще бъдат Словакия и Латвия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР