Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Министър Демерджиев проведе видеоконферентен разговор с румънския си колега

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година организира видеоконферентен диалог с румънския си сътрудник Лучиан Николае Боде, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В диалога министър Дмереджиев сложи главен акцент върху улеснението на трафика по граничните пунктове сред двете страни. Вицепремиерът предложи да се сътвори работна група, която да проучва съответните въпроси по граничния надзор, да изведе решение по проблема, както и да създаде нов режим на гранични инспекции при Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин-Калафат. 

В рамките на диалога бяха наказани вероятностите на двустранното съдействие в региона на вътрешните работи, реализацията на взаимни инфраструктурни планове по общата граница, както и бъдещите дейности в процеса на присъединение на двете страни към Шенгенското пространство. Дадена бе и висока оценка на взаимните патрули, които се реализират в българските курортни комплекси през дейния летен и зимен туристически сезон. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР