Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Министър Демерджиев и зам.-министър Бийчър участваха в неформално заседание на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“ в Стокхолм

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи и заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър участваха в неофициалното съвещание на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ на 25 и 26 януари 2023 година в Стокхолм.

Форумът, извършен в границите на Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз, сложи фокус върху повишение на успеваемостта на политиките на Европейски Съюз при връщането на незаконни мигранти, използване на общ институционален метод в отговора на миграционните провокации и използването на подобаващи ограничения в битката с проведената престъпност в цифровата епоха.
Министър Демерджиев означи, че връщането е главен дирек в ефикасното ръководство на миграцията и основен инструмент в битката с незаконната миграция. Обърна внимание, че едно от основните условия за реализиране на действителен прогрес в региона е съдействието на третите страни на генезис и пренос. В тази връзка поддържа потреблението на всички налични лостове на влияние и нуждата от обединен метод на Европейски Съюз. Изтъкна ролята на Европейския координатор по връщането и поддръжката на Фронтекс.
България взе участие в полемиката на вътрешните министри по използването на повсеместен институционален метод за посрещане на миграционните провокации и показа положителни национални практики в координацията на политиката по миграцията.
При разискването на другата водеща тематика – битката с проведената престъпност в цифровата епоха, министър Демерджиев открои смисъла на съответния отговор от страна на правоприлагащата общественост на бързо разрастващите се закани за сигурността, произлизащи от софтуерното развиване. България поддържа продължение на напъните за намиране на работещо решение, което да обезпечи верния баланс сред отбраната на персоналната цялост и гарантирането на публичния ред и сигурност.
В рамките на Съвета, министър Демерджиев организира и серия от двустранни срещи министъра на правораздаването на Кралство Швеция, Гунар Стрьомер, държавния секретар на Нидерландия по правораздаване и сигурност, отговарящ по въпросите на миграцията, Ерик ван дер Бург, както и с министрите на вътрешните работи на Хърватия, Румъния и Италия. Акцент в диалозите бяха съдействието за присъединението на България към Шенгенското пространство, което остава приоритет от първостепенно значение за страната ни. По време на срещите, българската страна обърна внимание и на нуждата от обединен метод на Европейски Съюз при обезпечаване на отбраната на външните граници на Европейски Съюз и смисъла от сливане на напъните за противопоставяне на престъпните мрежи за трафик на мигранти
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР