Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Каракачанов на среща на НАТО

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила ще вземе присъединяване в среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, която се организира през днешния ден в Брюксел.

По време на форума министрите на защитата ще обсъдят постигнатия прогрес по създаване на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса, в това число засиленото предно наличие на сили на НАТО по източния фланг, подобряването на логистиката и подготовката на последващите сили, както и институционалната промяна на Алианса.

По време на работен обяд, на който ще участват висшият представител на Европейския съюз по външна политика и сигурност и министрите на защитата на Швеция и Финландия, ще бъдат дискутирани общите подходи на НАТО и Европейски Съюз към противодействието на тероризма, построяването на отбранителни качества и справедливото шерване на тежестите и разноските за защита.

Срещата ще приключи със съвещание във формат страни-участници в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “. Ще бъдат прегледани настоящото положение и вероятностите за продължение и увеличаване на задачата, за по-ефективното подкрепяне на Афганистанските сили за сигурност по създаване на защитителен потенциал и поетапно вдишване на функционалностите по гарантиране на националния суверенитет и вътрешна сигурност.

Непосредствено преди началото на форума в Брюксел ще бъде извършено и настрана съвещание във формат съдружници, участващи в самодейността „ Концепция рамкова страна “, под управлението на Германия. На него ще бъдат прегледани настоящото положение на дейностите по самодейността и вероятностите пред тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР