Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Проектът на Националната стратегия за детето отразява визията на държавата и на гражданското общество за развитието на следващите поколения

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова взе участие в 40-ото и последното за тази година съвещание на Националният съвет за протекция на детето (НСЗД), на което беше утвърден плана на Националната тактика за детето 2019-2030 година

В своето изявление вицепремиерът акцентира, че планът на Националната тактика за детето 2019-2030 година слага амбициозни цели. „ Този рамков политически документ отразява цялостната визия на българската страна и на гражданското общество за развиването на идващите генерации на Република България и се надявам тази визия да бъде подкрепена. “, съобщи заместител министър-председателят и добави, че работата на НСЗД би трябвало да бъде по-регулярна и по-интензивна.

Вицепремиерът Марияна Николова се ангажира да участва на съвещанията, които предложи да бъдат на всяко тримесечие. „ Политиките за детето са хоризонтални политики, те изискват по-висока степен на съгласуваност и синхрон сред институциите, които ги образуват и които ги ползват. “, съобщи заместител министър-председателят и означи, че чака от Държавната организация за протекция на детето повече работа всъщност, както и да откри по-добър баланс сред политиките за поддръжка на децата и фамилиите и контролните функционалности, които реализира.

Държавната организация за протекция на детето координира процеса на основаването на Националната тактика за детето 2019-2030 година, който протече по транспарантен метод и в съдействие с всички заинтригувани страни. Активно участваха организации на деца и младежи, членовете на НСЗД, необятен кръг неправителствени организации, синдикални структури и професионални обединявания. Бяха извършени съвещания с интернационалните организации като УНИЦЕФ, Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и представители на университетските среди.
 dsc00149  dsc00132  dsc00102
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР