Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова присъства

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова присъства
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова представи в Китай възможностите за инвестиции у нас

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва на формалното разкриване на второто издание на Международното ревю за вносни артикули в Китай. Форумът, който се организира в град Шанхай, започва с приветствена тирада на президента на страната Си Дзинпин. Освен вицепремиера Николова, измежду участниците в събитието са френският президент Еманюел Макрон, министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис и министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич. Това оповестиха от държавната пресслужба.

„ Политиката на българското държавно управление в областта на стопанската система и вложенията е ориентирана към това България да дава отговор на високите условия на евентуалните вложители във връзка с капиталовия климат, стабилността и предвидимостта на средата “, съобщи в изявлението си вицепремиерът Николова по време на първата сесия на форума. Тя акцентира, че значим знак за доверието на вложителите в България е наклонността задграничните компании да усилват индустриалните си мощности.

В рамките на визитата заместител министър-председателят Марияна Николова се срещна с И Лиенхун, губернатор на провинция Дзянси. Двамата разискаха опциите за развиване на двустранната търговия. В диалога вицепремиерът Николова означи, че съществува необработен капацитет за разширение на размера и обсега на българския експорт. Тя показа родното произвеждане, като подчертава върху българските виновност и хранителни артикули. На собствен ред губернатор И Лиенхун изрази предпочитание за увеличение на вноса на български артикули в Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР