Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател на

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател на
Коментари Харесай

Николова: Сътрудничество между частния и държавния сектор е определящо срещу киберпрестъпленията

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и ръководител на Съвета по киберсигурност Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и посети основната централа на Световния икономическия конгрес в Женева, Швейцария. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

Tя се срещна с Мартина Ларкин, началник за Европа и Евразия и член на изпълнителния комитет и Найя Бармпалиу, началник на самодейностите за социална политика към Центъра за киберсигурност на Световния икономическия конгрес. Основна тематика на диалозите беше дигитализацията на административната система и киберсигурността.



Вицепремиерът Николова акцентира, че за България е значимо да бъде на международната карта на киберсигурността. Бяха разисквани опциите, които технологиите обезпечават на жителите като улесняват тяхното взаимоотношение с държавните институции и доставчиците на публични услуги.

„ Конструктивното съдействие сред частния и държавния бранш е определящо в противодействието на киберпрестъпленията в народен и световен мащаб “, съобщи вицепремиерът Николова.

Марияна Николова: Съсредоточени сме върху построяването на народен пул от киберексперти

Българският заместител министър-председател се срещна и с дипломат Кристиян Дюси, шеф на Женевския център по политика за сигурност. Те разясниха провокациите, произлизащи от цифровата промяна, която е извънредно значима за бизнеса, държавното ръководство и живота на жителите. Вицепремиерът Николова посочи, че предварителната защита и използването на положителни политики е от изключително значимо значение за националната сигурност.

Двамата се сплотиха към концепцията за усилване на взаимоотношението по обмяна на опит и положителни практики в областта на киберсигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР