Заместник министър-председателят Марияна Николова се срещна с генералния директор на

...
Заместник министър-председателят Марияна Николова се срещна с генералния директор на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова посети израелското Национално бюро по киберсигурност

Заместник министър-председателят Марияна Николова се срещна с генералния шеф на израелското Национално бюро по киберсигурност Игал Уна в град Беер Шева, Израел. Двамата разискаха опциите за партньорство на политическо и техническо равнище.

„ Превенцията против киберпрестъпленията и използването на положителни политики е от изключително значимо значение за сигурността на България “, съобщи по време на срещата вицепремиерът Николова и акцентира, че спазването на киберетиката е част от напъните, които българското държавно управление поставя.



“Киберетиката би трябвало да бъде разбрана освен от младото цифрово потомство, само че и от всички останали “, посочи вицепремиерът Николова, която е ръководител на Съвета по киберсигурност към Министерския съвет. Тя показа и напредъка на българското законодателство в областта на киберсигурността.

Генералният шеф Игал Уна презентира главните провокации пред екосистемата за киберсигурност на страната Израел. Той показа опит при съгласуване сред институциите, партниране с бизнеса и използване на новаторски решения за реализира на оптимално бърза реакция против хакерски атаки.

По време на диалозите беше подчертана ролята на интернационалното съдействие за противопоставяне и предварителна защита в областта на киберсигурността, която е световна по своя темперамент. В срещата взеха присъединяване заместник-председателят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ Красимир Симонски и националният координатор по киберсигурност и шеф отдел „ Киберпрестъпления “ в ГДБОП Явор Колев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР