Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува
Коментари Харесай

Захариева ще участва в неформална среща на министрите на външните работи от ОССЕ

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува от Босна и Херцеговина за Словашката република, където ще взе участие в Срещата на министрите на външните работи на държавите-участнички в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) на 8 и 9 юли 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Форумът, който се организира в планинския курорт Високи Татри край град Попрад, е под наслов „ От минало деяние към бъдеща предварителна защита: нишата на ОССЕ за подсилване на сигурността в Европа и оттатък “.

Външните министри ще дискутират в две пленарни сесии опциите за задълбочаване на съдействието с други интернационалните организации, настоящи в полето на сигурността. Фокусът на диалозите, избран от Словашкото председателство на ОССЕ, е подложен върху две от предпочитаните му тематики: предотвратяването на спорове и ролята на ОССЕ в системата на многостранното съдействие.

ОССЕ е платформа за постоянен политически разговор сред 57 страни от целия свят, измежду които държавите-членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Русия, Турция. Организацията включва редица формати и конгреси за политически и военнополитически съвещания, договаряния и решения по отношение на настоящи развития, провокации и опасности в областта на сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР