Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще
Коментари Харесай

Екатерина Захариева участва в Съвет „Външни работи“


Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе присъединяване в Съвет „ Външни работи “, който ще се организира на през днешния ден в Брюксел.

Съветът ще организира полемика по обстановката в Иран и съглашението за нуклеарната стратегия на страната в подтекста на последните развития след решението на Съединени американски щати да се отдръпват от него. Тези диалози са продължение на разискванията на водачите на Европейски Съюз в границите на неофициалната им среща в София на 16 май, на която те реализираха единомислещо единодушие, че Европейски Съюз няма да се откаже от съглашението, до момента в който Иран продължава напълно да се придържа към него.

Министрите ще обменят отзиви по отношение на резултатите от Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се организира на 17 май в София. Те ще обсъдят настоящата конюнктура в Северна Корея и в Йемен, както и обстановката във Венецуела след президентските избори в страната от 20 май.

В рамките на работен обяд първите дипломати на 28-те ще проведат полемика и по отношение на последните развития на обстановката в Ивицата Газа.

Министрите ще обсъдят ситуацията в Демократична република Конго след заключенията на Съвета от 11 декември 2017 година и в подтекста на плануваните в края на годината избори в страната.

Очаква се Съветът да разиска и мандата по договарянията за бъдещото съглашение сред Европейски Съюз и страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн (АКТБ). Настоящото съглашение за партньорство АКТБ-ЕС, така наречен Споразумението от Котону, изтича през февруари 2020 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР