Заместник министър-председателят и министър на туризма Марияна Николова обсъди държавната

...
Заместник министър-председателят и министър на туризма Марияна Николова обсъди държавната
Коментари Харесай

Марияна Николова очаква конструктивна работа с бизнеса за работещи решения в туризма

Заместник министър-председателят и министър на туризма Марияна Николова разиска държавната поддръжка за бизнеса с представители на обединяване " Бъдеще за туризма ". Фокус на работната среща бяха както ограниченията на държавното управление ориентирани към бизнеса за превъзмогването на рецесията, по този начин и диалози за последващи начинания, за които браншът има потребност от държавна поддръжка. В полемиката участваха представителите на обединението- Павлина Илиева, Свидна Динева, Емил Абазов и Георги Пасев.

Браншът е предпочитан за мен и ще работя в негова поддръжка и в тясно съдействие, акцентира вицепремиерът Николова. Тя добави още, че туризмът е предпочитан за държавното управление и се търсят интензивно благоприятни условия за подпомагането му в тази толкоз предизвикателна година.

По време на срещата вицепремиерът показа пред събеседниците си известието от Европейската комисия (ЕК) за утвърждение на целево субсидиране на чартърните полети , проведени от туроператорите до България. Одобрението на схемата от Комисията беше наложително изискване за използване на държавната антикризисна мярка, с която се отпускат по 35 евро за всяка седалка от чартърна линия пренасяща туристи до страната.

Вицепремиерът Николова осведоми още, че с решение на кабинета хора от Молдова, Северна Македония, Кувейт, Сърбия, Израел, Албания, Косово, Босна и Херцеговина и Черна гора ще бъдат допускани в страната против PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането в България.

По думите й ще се водят дейни договаряния за разширение на броя на страните, от които ще може да се идва у нас без спомагателни карантинни ограничения.

В рамките на полемиката представители на сдружението показаха свои оферти, които да подкрепят туристическия сектора. Едно от настояванията им е удължение на периода, в който туроператорите са задължени да върнат предплатени средства на потребителите.

Бизнесът упорства и за опция да им бъде предоставена грантова скица в размер на 10% от оборота за предходната година. Според тях тя ще им помогне да запазят бизнеса си сега и бъдещото им действие.

Това което желая да ви уверя е, че още през днешния ден вашите оферти ще бъдат прегледани , съобщи вицепремиерът Николова. И добави, че се надява на взаимна градивна работа, с която да се търсят навременни и работещи решения в интерес на бизнеса.

Вицепремиерът Николова показа на срещата днешното решение на държавното управление за понижаване на Данък добавена стойност за туроператорите на 9%. Предстои предлагането да бъде гласувано от Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР