Заместник-министър Николай Кънчев и жени с народни носии откриха новоизградената

...
Заместник-министър Николай Кънчев и жени с народни носии откриха новоизградената
Коментари Харесай

Откриха инсталация за третиране на смесени отпадъци

Заместник-министър Николай Кънчев и дами с национални носии откриха новоизградената апаратура за авансово отнасяне на смесени битови боклуци на територията на Претоварна станция за боклуци (ПСО) - Несебър в землището на с. Равда, околност „ Мерата “.

Съоръжението е ситуирано в две халета с обща повърхност 2160 кв. м. То е проектирано и построено по подобен метод, че да не се позволява замърсяване на близките пространства с битови боклуци. Към момента на инсталацията се обработват битовите боклуци на община Несебър /около 40 000 тона годишно/. Капацитетът й обаче може да доближи до 120 000 тона годишно при непрестанен 3-сменен режим на работа. Проектният потенциал на машините е 25 т/ч.

Направените вложения за създаване на оборудването и съпътстваща инфраструктура са в размер на 5 млн. лева За употребата на инсталацията според от сезона е нужен екип от 120 индивида при летен режим на работа и 40 индивида - при зимен. На инсталацията е планувано да се отделят всички типове рециклируеми материали - безцветни и цветни фолия (LDPE), смесена хартия, велпапе, РЕТ бутилки, разграничени по цветове, HDPE, РР, стъкло, цветни и черни метали, като и фракции материали, подобаващи за оползотворяване посредством разнообразни технологии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР