Заместник-министър на икономиката Александър Манолев, по време на среща в

...
Заместник-министър на икономиката Александър Манолев, по време на среща в
Коментари Харесай

Нов завод край Русе ще прави интериори за BMW, Audi и Mercedes

Заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, по време на среща в Берлин, реализира съглашение с ръководители на компания BADER GmbH & Co. KG за откриване на 700 нови работни места в региона на Русе .
Горепосочената компания е в първата тройка на създаващите авто интериор , а автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi са техни постоянни клиенти. Планира се през втората половина на 2019 година у нас да стартира произвеждане на първокласно покритие на автомобилни седалки и щамповане на детайли. При оптималната претовареност компанията ще обезпечи работа на 700 до 800 души в района.
Зам.-министър Манолев се ангажира да им спомага с цялото нужно административно подпомагане и насочи покана идната среща с ръководещите на компанията да се състои в България. „ Можете да разчитате на цялостна административна поддръжка, в случай че изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица насърчителни ограничения за стратегически вложител “, сподели зам.-министъра. Той подчертава, че автомобилостроенето е измежду най-бързо разрастващите се браншове на българската стопанска система. „ В него работят над 50 000 души, като съществува сериозен капацитет за разширение на мощностите и откриване на нови работни места “, заключи представителят на българското държавно управление.
BADER са един от най-старите и авторитетни производители на авто интериор в света. Те имат повече от 11 300 чиновници и производства на пет континента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР