Заместник-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от

...
Заместник-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от
Коментари Харесай

Зам.-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от наводнение

Заместник-министър Милко Бернер откри семинар за ръководство на риска от наводняване, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Съорганизатори на форума са Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Посолството на Япония в България, хазаин е Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

В приветствието си към участниците във форума заместител министър Милко Бернер акцентира смисъла на сходни срещи, при които специалисти от разнообразни страни и организации имат опцията да споделят своят опит и одобрени положителни практики при осъществяване на политиките за понижаване на риска от бедствия. По думите му интензитетът на бедствията, в това число наводненията, в международен мащаб нараства, нараства и броят на засегнатите хора, както и нанесените материални вреди. В този смисъл Бернер подчертава върху нуждата от засилен разговор сред страните и обединени старания на държавните структури и организациите от неправителствения бранш. Заместник министър Бернер напомни, че през тази година ще бъдат маркирани значими годишнини от началото и развиването на българо-японските връзки.

На формалното разкриване на семинара участваха зам.-министърът на външните работи Емилия Кралева, Н.Пр. посланикът на Япония в България Масато Ватанабе и шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов.

В двудневния конгрес, отдаден на ръководството на риска от наводняване, вземат участие специалисти от разнообразни държавни структури на България, Япония и страните от Западните Балкани. В рамките на събитието ще бъдат споделени опит, познания и положителни практики, свързани с ръководството на риска от бедствия, с акцент върху наводненията, климатичните промени и тяхното влияние и други

Семинарът ще ускори съдействието на България с Япония в границите на японската Инициатива за съдействие със Западните Балкани.

Тази година България и Япония ще отбележат три значими годишнини в двустранните връзки: 80 години от установяването на дипломатическите връзки, 60 години от тяхното възобновяване и 110 години от началото на формалните контакти сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР