Заместник-министър Джиков връчи Златен ритон в Международния конкурс за вина

...
Заместник-министър Джиков връчи Златен ритон в Международния конкурс за вина
Коментари Харесай

Ловико лозари отнесе Златния ритон за вино розе

Заместник-министър Джиков връчи " Златен ритон " в Международния конкурс за виновност и спиртни питиета, осведоми пресцентърът на Министерството на земеделието.

Той връчи " Златен ритон " в категорията за розе от последна годишна продукция в Международния конкурс за виновност и спиртни питиета. Тази година оценката бе присъдено на Craftman`s selection от Каберне совиньон и Гъмза на " Ловико лозари " АД. Събитието се състоя нощес и е част от програмата на тазгодишното 30-то издание на " Винария ", което се организира под егидата на Министерството на земеделието.

На церемонията по награждаването Тодор Джиков разяснява, че интернационалните изложения като " Винария " са в основата и са извънредно значими за завръщането на България на международната карта на винопроизводителите.

" Отличието " Златен ритон " е поръчител за качеството на българското вино “, сподели още земеделският заместник-министър.

Наградите " Златен ритон “ са самобитен " Оскар " във винопроизводството в България. Конкурсът за виновност и спиртни питиета се организира след 5-годишно спиране. Той бе съживен от Съюза на енолозите в България, в партньорство с Университета по хранителни технологии (УХТ) и Международен панаир Пловдив.

По време на събитието бе показана новата магистърска стратегия " Тechnology of Wine and Wine-Based Beverages " на Университета по хранителни технологии-Пловдив, която се осъществя под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV).

Част от церемонията бе и полагането на " Дионисиева клетва " от млади енолози, ученици със компетентност " Технология на виното и пивото " на УХТ, с което се слага началото на тяхната професионална кариера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР