Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху

...
Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху
Коментари Харесай

Разпределени са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването

Заместник-министър доктор Петър Грибнев ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в следните дирекции: „ Лечебни действия “, отдел „ Обществени поръчки “ в дирекция „ Стопански действия и публични поръчки “ и „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “. Той ще дава отговор и за образованието, квалификацията и следдипломното образование в системата на опазването на здравето, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Д-р Грибнев ще управлява работата на Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ и на центровете за незабавна здравна помощ, както и на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “. Той ще дава отговор за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.
 
Заместник-министър доцент доктор Любомир Бакаливанов ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в дирекции: „ Лекарствена политика “, „ Електронно опазване на здравето “, „ Международни планове и стратегии “ и „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “.

Той ще реализира надзор върху активността на Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични лечебни заведения, центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доцент доктор Георги Йорданов ще дава отговор за следните дирекции: „ Бюджет и финанси “, „ Защита на правата на пациентите “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “. В неговия сектор влизат и дейностите, свързани с осъществяването на националните здравни стратегии и профилираните донорски стратегии.

Д-р Йорданов ще реализира надзор върху Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, както и върху активността на районните здравни инспекции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР