Заместник-командващият иранския елитен Корпус на гвардейците на Ислямската революция предупреди

...
Заместник-командващият иранския елитен Корпус на гвардейците на Ислямската революция предупреди
Коментари Харесай

Иран предупреди САЩ и Израел: Очаквайте унищожителен отговор след атентата в Ахваз

Заместник-командващият иранския първокласен Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война предизвести през днешния ден американските и израелските водачи да чакат разрушителен отговор от Иран, обвинявайки ги в замесеност в атентата на боен церемониал в иранския град Ахваз в събота, съобщи Ройтерс.

" Виждали сте нашето възмездие преди. Ще видите, че отговорът ни ще бъде унищожаващ и разрушителен и ще съжалявате за това, което направихте ", съобщи военачалник Хосейн Салами в тирада преди погребението на жертвите в Ахваз, излъчена онлайн от държавната телевизия.

Иранският министър на разузнаването Махмуд Алави заяви, че необятна мрежа от обвинени по отношение на офанзивата към този момент са задържани, съобщи иранската осведомителна организация Мизан.

Иранските управляващи оповестиха за през днешния ден ден на народен печал. Учреждения, банки, учебни заведения и университетите в западната провинция Хузестан, чиято столица е Ахваз, ще останат затворени.

Хиляди хора се стекоха тази заран в Ахваз за погребението на част от починалите. Според най-новите данни, огласени от локалните управляващи, при нападението са убити 24-ма и ранени 60 души. Сред жертвите има както военни, по този начин и цивилни, показва Франс прес. Иранската телевизия заяви, че днешната траурна гала е за 12 от убитите. Асошиейтед прес отбелязва, че 12 от починалите са от Ахваз, а останалите - от други елементи на Хузестан. Според Ройтерс 12 от жертвите са от корпуса на Гвардейците на Революцията.

Иран упрекна за атентата по едно и също време арабска сепаратистка формация, Саудитска Арабия, други арабски страни в Персийския залив, Съединени американски щати и Израел. Отговорност за акта пое и групировката " Ислямска страна ", напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР