Заместник-кметове на предишния кмет на си разписали ДМС-ата на калпак.

...
Заместник-кметове на предишния кмет на си разписали ДМС-ата на калпак.
Коментари Харесай

Бивши зам.-кметове на Благоевград със скандални допълнителни възнаграждения

Заместник-кметове на предходния кмет на си разписали ДМС-ата на калпак. Някои от тях си отпуснали скандални спомагателни хонорари за 20-часов работен ден в границите на предизборната акция. Само за някогашния секретар на Общината Мария Захова пък били избрани 9900 лева ДМС за предходния месец. Всички те обаче ще бъдат спрени и преоценени.

На конференция през днешния ден кметът на Благоевград Илко Стоянов разгласи, че Община Благоевград се видяла в знамение по какъв начин да изплаща спомагателните трудови хонорари, написани от предходното управление. Космически суми, обединени в града ДМС и изключителни заплащания са си разписали заместник-кметовете на Румен Томов, подсилен от Българска социалистическа партия. " ДМС-та са раздавани на калпак. Фрапиращи суми са били отпуснати за в допълнение хонорари и за присъединяване в предизборната акция. Всички чиновници на Общината са получили по една работна заплата от горната страна, на око и без ясни критерии. Най-фрапиращото е, че има хора, които ще получават пари на база 20-часов работен ден! ", сподели Илко Стоянов пред кореспондент на .
 Върховен административен съд отхвърли жалбата на Българска социалистическа партия против решението на ЦИК да освободи кметът на Благоевград от депутатското му място Върховен административен съд отхвърли жалбата на Българска социалистическа партия против решението на ЦИК да освободи кметът на Благоевград от депутатското му място
Магистратите оставиха без разглеждане жалбата на Българска социалистическа партия против ЦИК и прекратиха производството, отхвърляйки жалбата като " процесуално недоп...

Сумите за ДМС и изключителни, избрани от предходния краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград Ясен Попвасилев са както следва: секретарят на Община Мария Захова трябвало да получи 9900 лева, зам. кмета по строителството Венелин Трошанов 6800 лева, зам. кмета по културата Пролет Трифонова 6800 лева, зам. кмета по сигурността Любен Милев 3000 лева и други Попвасилев определил и към 4000 лева за себе си в рубрика " ексклузивен труд и ДМС ".

Припомняме, че заместник-кметове на Благоевград бяха освободени по член, който разрешава приемането по шест заплати на куп или 20 000 лева на човек. Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов обаче спря заплащанията и сподели, че това е " морално неприемливо ". Всички чиновници на Община Благоевград ще получат изключителните си хонорари, само че те ще преминат през оценка и почтени критерии за ДМС, дадоха обещание от Общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР