Заместник-кметът Венци Пасков даде старт на първото издание на Похода

...
Заместник-кметът Венци Пасков даде старт на първото издание на Похода
Коментари Харесай

Видин подкрепи борбата с трафика на хора чрез символичен поход

Заместник-кметът Венци Пасков даде старт на първото издание на Похода за независимост в град Видин. Изявата е с интернационален темперамент и се провежда във връзка Европейския ден за битка с трафик на хора – 18 октомври, оповестиха от Общината.
От името на кмета Огнян Ценков, както и от свое име Пасков приветства участниците в похода с думите: „ Радвам се, че нашият град се включва в самодейността, като част от всички 20 града, в които ще се организира тя. За страдание статистиката сочи, че в класациите България е на челните позиции в Европейския съюз след Румъния по брой жертви от глава на популацията и всяка година хиляди българи биват трафикирани от страната в чужбина. Община Видин изцяло поддържа активността на фондацията в битката й против трафика на хора по целия свят. “
На събитието присъстваше Анжело Методиев, заместител регионален шеф на Област Видин, който постави тениска с надпис „ Днес още има робство” и се включи в похода дружно с жителите. Фланелки на всички участници раздаваха доброволци от Младежкия съвет по наркотични субстанции - Видин.

Походът за независимост се провежда от фондация „ А21 “ и към този момент 5 години подред се организира в над 50 страни по целия свят. Той цели да се увеличи публичното внимание върху заплахата от трафика на хора, тъй като това е робството, което към момента съществува и всеки един от нас би могъл да бъде заплашен.
Идеята е на този ден група хора, в колона по един, облечени в черни тениски, да извървят безмълвно несъмнено разстояние в символ на съпричастност към хората, които се намират в обстановка на зависимост или употреба срещу тяхната воля. За Видин маршрутът бе от Спортна зала „ Фестивална “, по ул. „ Търговска”, през площад „ Бдинци” до Телеграф капия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР