Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев съзря политическа атака в недоволството

...
Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев съзря политическа атака в недоволството
Коментари Харесай

Администрацията на Фандъкова ще дава мнение за Граф Игнатиев като бъде завършен проектът

Заместник-кметът по превоза Евгени Крусев съзря политическа офанзива в недоволството от типа на ремонтираните сектори в центъра на София. Търсим основи в политическата конюнктура в нашето общество, като имаме поради, че политически сили разясниха ", бяха думите му.
Самият той призна, че за първи път видял плочките в неделя (30 септември). На въпрос дали видяното му харесва Крусев отговори за bTV, че обектът не е приключен и когато бъде приключен ще даде мнение.
При проявлението на фотография, на която се виждат погрешно подредени плочки, Крусев допусна, че това е направено небрежно, с цел да бъдат облекчени пешеходците за краткотрайното им прекосяване. Освен това той добави, че надолнище би трябвало да има поради водоотвеждането.
Относно пространството пред църквата " Св. Седмочисленици ", Крусев посочи, че обектът е бил сложен, защото имало 10 дни през юли, в които валяло, а там имало доста преплетени връзки.
В отговор на въпрос дали ще си подаде оставката, Крусев сподели, че не вижда по какъв начин това би помогнало за осъществяването на обекта.
Според проектант Иво Пантелеев, който е създател на плана за ремонт на " Граф Игнатиев ", настилката пред църквата е част от концепцията на план. Той посочи, че площад с сходни плочи има в Германия. Пантелеев добави, че посипката, която се употребява в Западна Европа не е удачна у нас поради мощно нечистата среда, а фугите разрешавали дрениране на водата.
Той беше безапелационен, че видяното досега му харесва: " Важното е цялото, което е цялост от елементи. В момента сме на 25% от целия развой по отношение на настилките. Съчувствам на изпълнителя, че се нагърбил с тази задача. Със сигурност има неща, които не се харесват, само че те са по-малкия %. "
Архитект Пантелеев показа още, че негови сътрудници са изразили позитивно мнение за визията на пространството пред църквата " Св. Седмочисленици ".
В приключен план могат да се намерят деформации. Столична община обаче ще си желае осъществяване на качеството, което сме поискали плана. Ако има разминавания, ще се постановат санкции, до момента в който осъществяването не е качествено. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков, който подсети, че за ремонта на " Граф Игнатиев " се работи от 5 години.
Конкретно за пресичането на плочки по диагонали – така наречен растери, където свързването на плочките е направено с павета, Здравков беше изкусен – в случай че някъде не е както е по план, отговорността е на изпълнителя. Когато стане подготвен крайният артикул, да разясняваме още веднъж, насочи зов архитектът пред Нова телевизия, който посочи, че един недовършен план можел да наподобява доста неприятно. Той подсети и друго – санкцията за закъснение след крайния период е 240 000 лв. дневно, а за несъблюдение на план – милиони!
Относно площада пред църквата " Св. Седмочисленици " основният проектант на София разяснява, че планът бил „ извънредно консервативен” и нямало клатушкане. На подобен декор изпъкват прилежащите здания, сподели още той. И увери, че като бил приключен планът – с озеленяване, с разполагане на пейки, фокусът щял да бъде напълно друг. " Когато едно нещо е незавършено и почнеш да го коментираш из обществените мрежи, естествено ще се получи резултат " уау ". Апелирам тежестта на мненията да идва при правене на плановете ", акцентира Здравков. И приключи с позиция, че било тъпо, че кметицата Йорданка Фандъкова не била похвалена, че намерила 20 млн. лв. за ремонта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР