Заместник-кметът на Столичната община Генчо Керезов ще провери утре изпълнението

...
Заместник-кметът на Столичната община Генчо Керезов ще провери утре изпълнението
Коментари Харесай

Представят система за умни комунални услуги в най-голямата детска градина в страната

Заместник-кметът на Столичната община Генчо Керезов ще ревизира на следващия ден осъществяването на план за въвеждане на система от новаторски решения за произвеждане на зелена сила и умни комунални услуги в детска градина „ Сърничка “ в " Младост 4 ".

Проектът е ориентиран към повишение на енергийна успеваемост в най-голямата детска градина в страната и включва два стадия: произвеждане на зелена сила за лично ползване и отдалечен енергиен мониторинг, тъй наречените „ умни “ комунални услуги.

Проектът цели да покаже по какъв начин детските градини могат сами да създават екологично чиста сила за облекчаване на личните си потребности и да управляват разноските си за електрическа енергия и вода отдалечено. В занималните е инсталирана и станция за оценка на качеството на въздуха в затворени пространства.

Електронно канарче си сменя настроенията съгласно качеството на въздуха в пространствата. Устройството има знак за относителната мокрота на въздуха, знак за въглеродния диоксид, знак за ФПЧ и знак за систематизирано качество на въздуха.

Канарчето ще оказва помощ както на учителите и помощник-възпитателите като им подава информация за положението на въздуха в занималните, по този начин и за построяването на привички и отношение към околната среда на децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР