Заместник-кметът на София Дончо Барбалов поиска от Асоциацията на индустриалния

...
Заместник-кметът на София Дончо Барбалов поиска от Асоциацията на индустриалния
Коментари Харесай

Столична община иска подкрепата на работодателите за изграждане на паркинги

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов изиска от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) поддръжка по два значими за Столична община въпроса.

Барбалов показа проектобюджета за 2019 година пред АИКБ. Очакванията на Столична община са той да е с 30 млн. лева по-голям спрямо този за 2018 година

Първият въпрос е разискването на благоприятни условия за създаване на паркинги на терени , благосъстоятелност на общината. За задачата ще се търсят публично-частни партньорства с бизнеса.

Вторият въпрос, по който ще се търси поддръжката на Асоциацията, е при новото райониране на страната София да не бъде извадена като независим регион , защото това би довело да отнемане на града от средства по европейски стратегии.

Председателят на управителния съвет на АИКБ Васил Велев заявява, че Асоциацията ще поддържа такова райониране на страната , което да не лишава София от достъп до еврофондовете, само че и да не понижава интензитета на поддръжката за Югозападна България, което за жалост е реалност през сегашния програмен интервал. Новото райониране би трябвало да води.

Барбалов означи, че внезапен скок в бюджета за идната година няма да има, защото не се планува никакво нарастване на налозите и таксите, като се изключи измененията в налог МПС и налог здания за курортните селища, признати от Народното събрание.

Но от по-високия налог за старите коли приходите ще са толкоз, колкото ще е отстъпката за новите коли с Евро 5 и Евро 6. Нарастването на личните доходи на Столична община чакаме да е вследствие на растежа на стопанската система и налога за възмездно придобиване. Сумата, която сме заложили от данъчни доходи е с 28 млн. лева повече, а от локалните такси, включително и строителни разрешителни чакаме нарастването да е с 6,5 млн. лева, означи Дончо Барбалов.

По думите му през 2019 година Столична община ще задели повече средства в секторите обучение, опазване на здравето, просвета, обществени действия, защита и сигурност, както и превоз и осветяване .

И през идната година, както и през 2018 година най-вече средства общината планува за построяването на метрото и стартиране на главната част от третия метродиаметър. Другият значим план, за който ще бъдат заделени не малко средства е за енергийна успеваемост на 26 учебни заведения и детски градини.

Представителите на АИКБ и заместник-кметът на София разясниха още тематики като промяната при " Такса битови боклуци " на правилото " замърсителят заплаща ", въвеждането на система за почасово таксуване на пасажери в градския превоз, опция за привличане на вложители - производители на " зелен превоз ", построяването на нови булеварди и улици и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР