Заместник-кметът на Плевен Елина Димитрова и общинската съветничка Наталия Цанева поставиха

...
Заместник-кметът на Плевен Елина Димитрова и общинската съветничка Наталия Цанева поставиха
Коментари Харесай

Проверка на предлаганите закуски на малките ученици в Плевен

Заместник-кметът на Плевен Елина Димитрова и общинската съветничка Наталия Цанева поставиха още веднъж начало на полемиката за това с какво се хранят нашите деца и какви закуски получават дребните възпитаници, въпреки и гратис? Повод стана сигнал на родител за неприятно качество на предлагана закуска. Какво сподели инспекцията и какви дейности подхваща Общината в полза на здравето на децата?

Снимка от нещо като сандвич е провокирало недоволството на родителите и те са подали сигнал до Община Плевен и до Наталия Цанева от Общинския съвет.

" Двете обединихме старания, с цел да създадем на място инспекция. Посетихме учебното заведение, направихме среща с директорката, със заместник-директорите и с здравната сестра. Обяснихме какъв е казусът. Става дума за закуски в спомагателната постройка, която се обитава в Професионална гимназия " Интелект ", изясни пред БНР Елина Димитрова, заместник-кмет " Проекти и филантропични действия ".

" Колегите ни обясниха, основният счетоводител също участва, сподели, че в границите на 1 лев се финансира закуската на децата от 1-ви до 4-ти клас. За да бъде тя качествена и здравословна, те са предложили на родителите и с тяхно утвърждение се предлага три пъти седмично закуска по 2 лв., вместо 5 пъти - по 1 лев ", посочи Димитров. 

След диалога се взема решение да се организира родителска среща, на която да се предложения доставчикът на закуските.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР