Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева представи промени на цените

...
Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева представи промени на цените
Коментари Харесай

Промените на цените на туристическите услуги във врачанско ще бъдат само за пакети

Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева показа промени на цените на туристически обекти, които предлага Общинско дружество „ Спорт и туризъм “към общината.
„ В общественото пространство беше оповестена неточна информация във връзка с новите цени на услуги, предлагани от общинското дружество. Редно е, когато има проблем, той да бъде дискутиран, а не да се основава изкуствено напрежение измежду обществото . “ – сподели Петя Долапчиева при започване на срещата.
„ Не е предлагано въвеждането на билети за вход за връх Околчица, „ Божия мост “ и скалния манастир„ Св.Иван Пусти “. Предлагаме нови цени на услуги единствено за туристически пакети, включващи групови визити и тематични беседи от дипломиран екскурзовод. Това по никакъв метод не значи, че жителите няма да имат достъп до туристическите обекти, както и че ще бъдат принуждавани да употребяват обособени пакети. “ – разяснява Кирил Кирков, шеф на дружество „ Спорт и туризъм “, който присъстваше на конференцията, с цел да обясни плана на докладната-записка до Общинския съвет.
По време на срещата стана ясно още, че в развлекателен парк „ Леденика “ ще бъде увеличена цената за вход в пещерата с 2 лв.. „ Интересът към естествения феномен се покачва с всяка идната година. Същевременно предлагаме и огромен брой услуги за туристите, както и сказка на 5 езика “ – добави Кирков.
Предложените промени на цените на къща-музей „ Баба Илийца “, връх Околчица, скалният манастир „ Св. Иван Пусти “, както и Божият мост, се отнасят единствено за туристически пакети .
В предлагания нов пакет на къщата-музей „ Баба Илийца “ е включен двучасов урок по родолюбие и тематични беседи, като цените за учащи и пенсионери са 4 лв., а за жители – 5 лв.. В останалите туристически обекти също са планувани исторически беседи, с цел да бъдат осведомени гостите в детайли.
За пещерата Леденика са планувани два вида туристически пакети : пакети – „ Икономичен “, включващ посещаване на пещерата и кино прожекция, и „ Семеен “, който включва вход, кино и атракцион по избор.
На конференцията бе разисквана и опцията, по предварителна поръчка да се употребява атракционното влакче от групи. „ Действащите все още цени не се трансформират, предложили сме нарастване единствено за групи, искащи да се движат по избран маршрут, с дължина до 30 км “ – съобщи Кирков.
Предложеният план за смяна на цените на услуги от Оперативна програма „ Спорт и туризъм “ е прегледан от комисиите към Общинския съвет, като следва неговото разискване на съвещание на локалния парламент на 27 ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР