Заместник-кметът на Община Варна Павел Попов внесе проектобюджета на Община

...
Заместник-кметът на Община Варна Павел Попов внесе проектобюджета на Община
Коментари Харесай

Входираха проектобюджета на Община Варна в Общинския съвет

Заместник-кметът на Община Варна Павел Попов внесе проектобюджета на Община Варна за 2024 в Общинския съвет - на ръководителя Христо Димитров. Преди това Попов бе осведомен с измененията в документа от заместник-кмета по финансите Христо Рафаилов.

Промените бяха направени вследствие на извършеното на 25 януари публично разискване. С 250 000 лв. са увеличени средствата за представителните спортни клубове по програмата „ Спорт “, които ще бъдат разпределяни с решения на Общинския съвет, изясни Рафаилов.

Допълнително 168 000 лв. са планувани за було на откритите басейни на плувен комплекс „ Приморски “, както сигнализираха спортни деятели по време на разискването. Нови 27 000 лв. за защитна ограда и съоръжение на игрищата към многофункционалния състезателен комплекс „ Владислав Варненчик “ също са добавени в проектобюджета. От 128 000 на 180 000 лв. са увеличени средствата за Медицинския център за спортна медицина /Спортния диспансер/, който обезпечава безплатните здравни профилактични стратегии за деца.

Рафаилов добави, че са увеличени средствата, с които ще разполагат за лични потребности районните администрации и кметствата на дребните обитаеми места в общината. С 50 000 лв. е повишена сумата за прехрана на Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар, с цел да бъдат усъвършенствани изискванията за животните. От тях 20 000 лв. ще бъдат употребявани за медицински фургон за осъществяване на характерни ветеринарни действия, посочи още Рафаилов.

Преструктурирането на проектобюджета е направено, без да се трансформира макрорамката му в размер на 707,7 млн. лева В сумата не влизат средствата, които постъпват от програмата Министерството на образованието и науката „ Изграждане, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2024 - 2026 “, както и новите средства по Плана за възобновяване и резистентност и структурните фондове, по които Община Варна занапред ще кандидатства. В рамката не влизат и гласуваните за Варна 100 млн. лева по Инвестиционната стратегия на МФ за общински планове, според Закона за държавния бюджет за 2024 година С тях общата сума на бюджета за хората на Варна надвишава 800 млн. лева, изясни Рафаилов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР