Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев отрече появилата се информация, че

...
Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев отрече появилата се информация, че
Коментари Харесай

Няма проблем с язовири в Ловешко, уверява длъжностно лице

Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев отхвърли появилата се информация, че в региона има препълнен язовир или скъсана язовирна стена. Информацията потегли в обществените мрежи след снощните тежки превалявания.
Поройният дъжд, излял се над Ловеч и региона, остави под вода северната индустриална зона на града и четири села. Дъждът, валял в продължение на 40 минути нощес, трансформира основни улици на два квартала в реки.
Едно от най-сериозно засегнатите села е Соколово. Кметът Милчо Маринов сподели пред Нова телевизия, че в обитаемото място има наводнени къщи. За известно време основният път бил непристъпен. С отпуснати от страната 230 000 лв. настилката на част от сектора към този момент е поправена.
Във Велико Търново стартира почистване на вредите от последния проливен дъжд. Остава в действие частичното бедствено състояние в община Горна Оряховица.
Днес обаче се чака да бъде анулирано частичното бедствено състояние, което разгласи кметът на община Горна Оряховица поради проблеми с Александровския мост на републиканския път до село Първомайци, оповестява БНР. В селото има потърпевши улици, чийто ремонт стартира през днешния ден.
С багери и булдозери през днешния ден стартира почистването на повече от 10 моста в община Велико Търново, чиито устои са затлачени с довлечени от реките дървета и коренища. Сериозно е потърпевша инфраструктурата на три села в региона на Прохода на републиката, има и наранени общински пътища.
В община Елена се е активизирало свлачище. Няма потърпевши хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР