Заместник-кметът на италианския град Лука Стефано Раджианти, почетният консул на

...
Заместник-кметът на италианския град Лука Стефано Раджианти, почетният консул на
Коментари Харесай

Делегация от италианския град Лука посети община Пловдив

Заместник-кметът на италианския град Лука Стефано Раджианти, почетният консул на България в Тоскана Алесандро Бузони и шефът на фондация " Джакомо Пучини “ в Лука Луиджи Виани се срещнаха през днешния ден със заместник-кмета по просвета и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков и музикалния шеф на Опера Пловдив – диригентът маестро Диан Чобанов в Дома на културата " Борис Христов “.

По време на срещата бяха разисквани разнообразни благоприятни условия за съдействие, както сред двата града, по този начин и сред обособените културни институти. Домакини и посетители си размениха дарове и си направиха фотоси за спомен. Визитата е част от формалната стратегия на визитата на италианските посетители, които довечера в 19 часа ще участва на спектакъла " Ние сме всички цветове “, с който  се открива " Пловдив – европейска столица на културата 2019 “.

Преди срещата в Дома на културата, италианските гости се срещнаха с Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кмета Розалин Петков, а в следобедните часове те ще разгледат и някои от забележителностите на Пловдив.

В 16.30 часа всички ще участват на формалното разкриване на изложбата " Изкуството на свободата - от Берлинската стена до уличното изкуство “ - единствената пътуваща сбирка с 30 творби върху фрагменти от Берлинската стена, която пловдивчани ще видят първи в Европа като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

В 17 часа, още веднъж пред община Пловдив стартира концертът на Духов оркестър " Д`Амброзио " от италианския град Матера – Европейска столица на културата 2019, заедно с Пловдив. Концертната изява на музикантите от Матера е под диригентството на маестро Диан Чобанов, който ще дирижира и спектакъла " Ние сме всички цветове ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР