Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров проведе две срещи с

...
Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров проведе две срещи с
Коментари Харесай

Община Асеновград и организации в защита на бездомните кучета водят преговори за сътрудничество

Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров организира две срещи с представители на неправителствени организации, чиято активност е обвързвана с безстопанствените кучета. Идеята е общината да си сътрудничи с гражданските структури. Целта на договарянията е по едно и също време да се синхронизира спазването на законовите правила, да се обезпечи сигурността на хората и да се понижи популацията на бездомните четириноги. Това оповестяват от пресцентъра на общината.

Неправителствените организации „ Дай лапа “ и „ Добрата самодива “ насочиха разнообразни оферти. Такива са оказване на доброволна помощ при осъществяване на броене на безстопанствените кучета в града, улов и кастрация, отделяне тук-там за хранене на кучета и други. От своя страна, община Асеновград може да обезпечи помещение, което да се осъществя като кастрационен център, и финансиране за осъществяването на услугите, като крайното решение за отпущането на средства за задачата е на общинските съветници.

По време на срещите заместник-кметът Стоян Димитров заяви, че в капиталовата стратегия е заложено създаване на площадка за разходка на домашни любимци. Планирано е тя да бъде издигната до края на 2021 година в по този начин наречения от локалните поданици „ Кучешки парк “. Междувременно, текат и договаряния за създаване на междуобщински подслон за кучета, в който своя принос на финансиране да имат петте общини, участващи и в сдружението, обслужващо Депо за твърди битови боклуци, а точно: Асеновград, Лъки, Куклен, Садово и Първомай.

Димитров увери, че е основан указател на безстопанствените кучета, както и подобен, на домашните четириноги. „ Имаме най-хубави планове общината да си спомага с неправителствените организации, тъй като резултатът ще бъде в интерес на обществото “, сподели в умозаключение на последната среща заместник-кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР