Заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Община Разград Добрин Добрев

...
Заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Община Разград Добрин Добрев
Коментари Харесай

Зам.-кметът Добрев поздрави учителите и учениците от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ за 50-годишнината на гимназията

Заместник-кметът и изпълняващ функционалностите Кмет на Община Разград Добрин Добрев бе формален посетител на празника на ППМГ “Акад.  Никола Обрешков “ във връзка 50-годишнината от основаването на гимназията.

Учебното заведение означи юбилея си в залата на Общинския културен център с концерт от музикални, танцови и театрални осъществявания на свои ученици или обединения, в които вземат участие възпитаници от гимназията. Сред гостите на празничния театър бяха и: регионалният шеф Драгомир Златев, общински съветници, шефове на други учебни заведения, родители на възпитаници, някогашни учители и възпитаници.

В приветствието си към гостите на ППМГ учебният шеф Мануел Василев заяви, че през този интервал гимназията са приключили над 4000 възпитаници, преподавателите и чиновниците са над 250, а част от учениците са станали и учители, има последователност – семейства, в които трето потомство учи в ППМГ. По думите на Василев ППМГ се развива през годините и сега е първо в област Разград и водещо учебно заведение в България, а триумфите се дължат на труда на децата и учителите, както и на родителите, които са им се доверили.

Заместник-кметът Добрин Добрев бе безапелационен, че достиженията на ППМГ през годините и сполучливата реализация на възпитаниците на учебното заведение в Разград, в България, в Европа и са мотив за горделивост за всички в Разград. „ Затова честваме с вас и усещаме неповторимата страст дружно с вас, поисквам на учителите да сте здрави, все по този начин борбени и целеустремени, изпълнени с сила, с цел да надградите сполучливите достижения до момента “ – сподели Добрин Добрев. Към учениците той се обърна с благопожелание да попиват с готовност познания и умения от преподавателите си, с цел да израстат почтени персони и с сполучлива реализация да популяризират своето обичано учебно заведение и нашия обичан град.

Концертът за 50-годишнината на ППМГ “Акад. Никола Обрешков “ стартира с осъществяване на Химна на учебното заведение от един от учителите – някогашни възпитаници на ППМГ – Иван Гайдаров. Авторите на Химна са също някогашни възпитаници – музиката е на Шукрие Динчерова, текстът – на Константин Косев и Елена Лютова, а аранжиментът – на Музикална школа „ Илия Бърнев “. В концерта участваха: Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД с началник Емилия Борисова; Алейна Кенанова от 11 „ в “; Балетна школа при НЧ “Развитие 1869 “ ръководители Мария  Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; клуб „ Театрали “ с началник Веселин Керемедчиев, в клуба вземат участие възпитаници от 5, 6 и 7 клас в ППМГ;  Илина Георгиева от 8 „ в “ клас; Гергана Георгиева – другар на гимназията; Аляра Юсеин от 10 „ г “ клас; Найлян Хавенгели от 11 „ в “ клас от клуб „ Театрали “; учителят по музика Иван Гайдаров; Танцов отбор „ Булгарика “ с живописен началник Румен Иванов; Танцова групировка „ Феникс “ към ЦПЛР ЦРД с ръководители Иван Стоянов и Ирина Стоянова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР