Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките

...
Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките
Коментари Харесай

Зам.-изпълнителният директор на ИАНМСП Яна Топалова връчи награда в конкурса „IT проект на годината“

Заместник изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предпрвиятия /ИАНМСП/ Яна Топалова връчи премията на спечелилия в категория “Транспорт и логистика ” в състезанието „ IT план на годината “. Във вторник за следващ път бяха отличени най-значимите IТ планове за годината. Конкурсът се провежда от профилираното издание ICT Media в лицето на Computerworld България и за петнадесетте години от провеждането му са показани над 400 плана.

Целта на самодейността е да бъдат показани най-значимите, огромни и ефикасни ИТ планове по построяването и потреблението на осведомителни системи и решения в българските компании, предприятия и институции в народен мащаб през съответната година на осъществяване на състезанието.

В оспорвана конкуренция се включиха общо 24 ИТ плана, 9 от които са осъществени в обществения бранш с категории “Централна администрация ”, “Общинска администрация ” и “Образование ”, а останалите 15 решения са осъществени в корпоративния бранш в компании от категории “Търговия, логистика и превоз ”, “Промишленост ”, “Банки и финансови институции ”, “Телекомуникационни и комунални услуги ” и “ИТ план в чужбина ”.

Отличените тази година планове са 10, а премиите връчиха Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС); Атанас Темелков, ръководител, Държавна организация “Електронно ръководство ” (ДАЕУ); Стамен Янев, изпълнителен шеф, Българска организация за вложения (БАИ); Яна Топалова, заместител изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП); Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините (НСОРБ); Огнян Траянов, ръководител на УС, Българска асоциация по осведомителни технологии (БАИТ); Георги Шарков, Изпълнителен шеф, Европейски софтуерен институт ・Център Източна Европа; Румен Банов, представител на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ); Никола Няголов, шеф “Технологии и интервенции ” в ITNL Bulgaria и Владимир Владков, основен редактор на Computerworld България.

В категорията “Транспорт и логистика “ се показа най-добре организация водач в региона на медиите, новите технологии и търговията в пътнически зони – Lagardere Travel Retail с план за цифровизация на инструментите за оценка на обектите, ръководени от компанията и приложение за надзор и автоматизиране на поръчката на артикули.

Топалова акцентира значимостта на наградената, която усилва продуктивността и успеваемостта на чиновниците, улеснява събирането на данните, подсигурява проследяемост на информацията. „ И не на последно място – заобикаля се безкрайното разпечатване на описи и информации, заобикаля се разнасянето на големи папки, тъй като цялата информация е на монитора на компютрите – това пести време на чиновниците и те могат да се концентрират върху действия, които носят добавена стойност на бизнеса “, съобщи зам.-изпълнителният шеф на ИАНМСП, след което добави, че планът има преимущества и от позиция на опазванегто на околната среда: „ От друга страна – употребява се по-малко хартия, а това значи, че пазим и природата, спасявайки десетки дървета от изсичане “, означи госпожа Топалова.

Тя акцентира също, че наградената разработка води към бъдещето – към онази Европа на цифровата промяна, моторът на която са сходни планове и младите екипи, които ги осъществят. „ Дигитализацията трансформира на практика всяка човешка активност – метода по който поддържаме връзка и си взаимодействаме, пътуваме, работим, произвеждаме артикули или използваме услуги, както и метода, по който използваме ресурсите. Подобни конгреси, които отличават положителните планове и практики и промотират изгодите от другарството сред индивида и технологиите, са сериозен тласък както за ИТ експертите, които са моторът към цифровото бъдеще, по този начин и за потребителите на достиженията в тази област “, добави зам.-изпълнителният шеф на ИАНМСП.

НАГРАДЕНИТЕ ПРОЕКТИ

ПУБЛИЧЕН СЕКТОР

Победител в категория “Централна администрация ”е планът на Дирекция КИС – Министерство на вътрешните работи ” Географска информационна система системи оказват помощ Министерство на вътрешните работи за реализиране на граничен надзор, престъпни разбори и ръководство при рецесии “, финансиран по фонд ・Вътрешна сигурност・на Европейския съюз. Системите са осъществени от ЕСРИ България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР