Заместник-главният прокурор Иван Гешев явно намекна, че определени действия или

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев явно намекна, че определени действия или
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ще се направи всичко възможно Спецсъдът и Спецпрокуратурата да престанат да съществуват

Заместник-главният прокурор Иван Гешев очевидно загатна, че избрани дейности или бездействия във връзка с Специализираната прокуратура и Специализирания съд се правят, с цел да може тя да не може да си прави работа. В тази връзка той разгласи, че в случай че не се решат социално-битовите и кадровите проблеми в спецструктурата, то тя може да спре да действа обикновено до края на годината.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев разяснява още казуса с кадровото и материалното поръчителство на профилираните правосъдни органи. Той означи, че в случай че не се решат тези проблеми профилираният съд ще блокира до края на годината. И добави, че в актуалните условия не може да се чака бързо правораздаване. По думите му са нужни още съдии и прокурори, както и по-голяма постройка за спецсъда.

" Смятам, че е понятен отпорът, който се среща във всевъзможни среди против съществуването на профилираните структури. Той е разбираем. Факт е, че тези структури стартират да правят работата, за която са основани и работа, която от дълго време е трябвало да се свърши. Тази опозиция ще нараства. Ще се направи всички допустимо тези структури да престанат да съществуват или да се затрудни оптимално работата им, в това число и с кадровото им незапълване и с непредприемане на своевременни дейности за решение на социално-битовите условия на съда. Ако не се решат тези условия, Специализираният съд ще блокира до края на годината ", разгласи Гешев, който до неотдавна бе началник на Специализираната прокуратура.

" Ще ви напомня, че в Спецсъда има висящо произвеждане за заграбване на над 2.5 млрд лв. от банка. Предстои внасяне на обвинителен акт, което е неповторимо за правната история на България. Предстои внасяне на обвинителен акт за проведена незаконна група, занимаваща се с реекспорт на медикаменти, изключително значими за живота на българските жители. Внесен е обвинителен акт за пожелан рушвет от 500 000 евро и получен подобен от 70 000 евро - размер, какъвто не познава историята на България досега. Ще посоча и случая със арестувани чиновници на Национална агенция за приходите - вследствие на това бяха подхванати ограничения от Правителството и беше закрит цялостен бранш от Национална агенция за приходите, бяха подхванати и дисциплинарни ограничения за над 300 чиновници от сегмент " Оперативен надзор " на Национална агенция за приходите. Излишно е да показвам новите случаи с откритите 10 млн. евро, които ние считаме, че са предмет на закононарушението пране на пари ", посочи прокурор Гешев, представен от " Фокус ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР