Заместник-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за мястото

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за мястото
Коментари Харесай

Иван Гешев: Протестите срещу мен са следствие от работата ми

Заместник-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен претендент за мястото на Сотир Цацаров, чийто мандат изтича, счита, че митингите против него са разследване от работата му, засегнала политически, стопански и престъпни ползи, и добави, че друга причина са негови медийни изявления.

Гешев беше изслушан от "Етичната комисия към прокурорската гилдия, като това е част от цялата процедура за избор на нов основен прокурор. По думите му жителите имат право да изложат своето мнение, стига да не нарушават закона.

Той добави, че никой не го е карал да взе участие в процедурата за нов основен прокурор или да работи като обвинител и офанзивите против него са част от работата. В отчета си Етичната комисия одобри, че Гешев дава отговор на условията, и че не е уязвил публичното доверие в независимостта на правосъдната власт.

Кандидатът за основен прокурор оцени процедурата като една от най-откритие и почтени в Европейския съюз и се базира на проучване по тематиката извършено от Институт "Отворено общество ". Обяви се и против разделянето на управляващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР