Заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира днес във Варна оповестените доказателства

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира днес във Варна оповестените доказателства
Коментари Харесай

Гешев за прозвището му бухалка : то излъчва безсилие и злоба

Заместник-главният прокурор Иван Гешев разяснява през днешния ден във Варна оповестените доказателства по отношение на делото против ТАД Груп и митингите против неговата кандидатура за основен прокурор. "Информация се дава единствено с позволение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – единствено и само – да не се употребява това за клевети, макар че то се употребява. Тази информация е давана, откакто е показана в съда и откакто съдът я е обсъдел и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на прокуратурата. Но прокуратурата няма за какво да мълчи, в случай че не е отговорна. За какво сме отговорни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец съвсем нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия Преход? За това ли би трябвало да се срамим? ".

Запитан по какъв начин ще отговори на нарасналото публично напрежение и многочислените митинги по негов адрес, Гешев отговори:

"Това, че една дребна извънпарламентарна партия не ме харесва, е очевидно. За мен е значимо оценката на елементарните български жители и на хората, за които работи прокуратурата. За мен е значимо прокуратурата да работи интензивно и да покачва публичното доверие в себе си ".

Гешев разяснява и определението "бухалка на ръководещите ", което беше издигнато по време на митингите. "Такива избрания, етикети и всевъзможни други неща са доста лесни. Те се употребяват нормално, когато нямаш някакви причини. Този вид избрания излъчват изтощение и завист ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР