Заместник-главният прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура г-жа Ася

...
Заместник-главният прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура г-жа Ася
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор Ася Петрова е на форум на Евроджъст в Хага

Заместник-главният прокурор и началник на Върховната административна прокуратура госпожа Ася Петрова взе участие в 14-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори на страните от Европейски Съюз, който се открива на 18 октомври 2019 година в Хага.

Програмата на срещата е фокусирана главно върху противодействието на закононарушенията в киберпространството, оповестяват от Отдел "Връзки с обществеността " на Прокуратурата.

Предвижда се да бъдат разисквани провокациите пред законодателството в областта на киберпрестъпленията и опциите за потребление на цифровите технологии за продан на информация и при взаимни следствия по наказателни каузи.

От страна на Евроджъст ще бъдат показани резултатите от последните следствия, организацията за работа с Европейската прокуратура и съдействието с трети страни. Консултативният конгрес на основните прокурори на страните от Европейски Съюз действа от 2010 година в границите на Евроджъст - звеното за правосъдно съдействие на Европейския съюз, чиято цел е съгласуваност на следствията и наказателните преследвания и съдействие сред способените органи на страните членки във връзка с тежката трансгранична и/или проведена престъпност.

Консултативният конгрес разрешава на основните прокурори на страните членки да споделят опит и положителни практики, да разискват и оферират законодателни начинания и политики, както и да правят оценка тяхното влияние и изгода във връзка с непосредствената работа на прокурорите в общността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР