Заместник-главният прокурор и началник на Националното следствие Борислав Сарафов е

...
Заместник-главният прокурор и началник на Националното следствие Борислав Сарафов е
Коментари Харесай

"Ситуацията е безпрецедента": Сарафов е с охрана по неотложност

Заместник-главният прокурор и шеф на Националното разследване Борислав Сарафов е с защита от Бюрото за отбрана още от понеделник, 15-ти май, малко, че животът му е заплашен. Решението за обезпечаването на защита е било взето при изискванията на необходимост, след това, съветът за отбрана е удостоверил решението. То ще бъде преразглеждано регулярно.

Това се разбра от чуването на служебния министър на правораздаването Крум Зарков в Народното събрание. Бюрото за отбрана на свиделите мина от прокуратурата към Министерството на правораздаването

Сарафов изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев и до прокуратурата и Висшия правосъден съвет. Той е изискал защита документално и я получил на 15-ти май вечерта. От своя страна основният прокурор също внесе искане за формиране на дисциплинарно произвеждане против Борислав Сарафов.

" Мисля, че в този случай беше належащо да се сложи такава защита и поемам отговорността за това свое решение. То беше доказано на идващия ден и от съвета за отбрана, ще бъде преразглеждано регулярно. Ситуацията фактически е невиждана, извънредно неприятна, само че имайки поради, че неотдавна избухна бомба до колата на основния прокурор, на мен ми се коства, че не би трябвало да се поемат каквито и да било опасности ", разгласи Крум Зарков.

Той не се ангажира с това дали опасността против Сарафов е действителна, само че сподели, че и други магистрати са желали отбрана през последните месеци. " Това, че сме назначили тази защита не значи нито че одобряваме, нито че отхвърляме неговите изказвания ", съобщи служебният правосъден министър.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР