Заместник главният прокурор Десислава Пиронева, прокурори от ВАП и следователи

...
Заместник главният прокурор Десислава Пиронева, прокурори от ВАП и следователи
Коментари Харесай

Прокуратурата и институции обсъдиха безопасността по пътищата

Заместник основният прокурор Десислава Пиронева, прокурори от ВАП и следователи от Национална следствена служба се срещнаха с представители на Министерство на вътрешните работи (МВР), на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) и на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) по отношение на самодейност за възстановяване на пътната сигурност. Те разясниха, че според своите законови пълномощия ще реализират продан на информация с оглед по-добра успеваемост на разбори и следващи дейности, като задачата е дейно взаимоотношение по отношение на ограничение на пътнотранспортните катастрофи в страната, оповестиха от прокуратурата.

По време на работната среща бяха разисквани правата и отговорностите на лицата, които стопанисват пътища, контролът за правомерност на актовете на органи на локалната власт и на реда, основанията и формата за осъществяване на нормативно открити дейности. Обърнато бе внимание на въздействието на пътната инфраструктура и на техническата редовност на моторните транспортни средства върху пътнотранспортните катастрофи.

В хода на диалозите бе коментирана опцията прокуратурата да дава информация на ДАБДП за аргументи за пътнотранспортни катастрофи по завършили досъдебни производства.

Ръководителят на ВАП предложи прокуратурата да провежда и организира образования, подобаващи за задачите на процеса на ръководство на сигурността за придвижване по пътищата съгласно пълномощия на другите органи. Обученията са част от продължаващата политика на прокуратурата за ограничение на пътнотранспортни катастрофи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР