Заместник-главният прокурор Даниела Машева не вижда нищо притеснително в това,

...
Заместник-главният прокурор Даниела Машева не вижда нищо притеснително в това,
Коментари Харесай

Машева за писмото на Кьовеши: Не виждам нищо притеснително

Заместник-главният прокурор Даниела Машева не вижда нищо притеснително в това, че Европейската прокуратура е изискала повече информация от София за част от българските избраници за европейски делегирани прокурори. Според нея, това не значи, че тези претенденти ще бъдат отхвърлени.

По неофициална информация, от кабинета на Лаура Кьовеши са изискали повече данни за седем от десетте претенденти, с цел да се убедят, че могат да проверяват каузи, свързани със злоупотреби с евросредства.

Преди дни Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет разгласи, че изпраща десетки страници като отговори на въпросите на Кьовеши, предава NOVA.

„ В процедурата няма нищо нарушено. Предварително бях осведомена и с сходни процедури в други страни, в действителност българската процедура е съответна на регламента за Европейската прокуратура и на закона.

Това е естествена процедура, на междинно равнище, която изисква информация. Не знам дали в другите страни е изисквана сходна информация, само че в това аз не зървам нищо притеснително”, разяснява Машева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР